Taller v.3

Finalment, el 2010, vam trovar un lloc estable on establir-nos i vam decidir construir-nos un taller amb cara i ulls (desmuntable per si de cas!).
Un any després, amb més de 260m² a la nau principal, amb més de 4,5m d'alçada lliure i un annex de 75m² més, vam tenir un lloc prou confortable on donar forma a les nostres carrosses. Només hi manca calefacció i algun encantari perquè els lladres passin de llarg!

Semi-Taller v.2

L'any 2006, després de moltes ventades, el taller estava caient, literalment, a troços. Vam decidir que li calia una reforma a fons, així que, passat el Carnaval, vam iniciar el desmuntantge del vell taller, de cara a començar-ne un de nou. Vam haver de fer més d'una temporada al ras, fins que, passada la temporada del 2008, quan ja teníem la construcció del nou taller avançada, ens van comunicar que la finca es posava en venta i hauríem de marxar imminentment. Molt a disgust nostre, vam haver de tornar a desmuntar i buscar un nou emplaçament.

Taller v.1

Amb una superfície total de més de 350m² (14x25m.), fabricat totalment amb materials reciclats (excepte els claus), aquesta construcció ens permet construir dues carrosses i tenir una zona d'emmagatzematge.

L'amo de la finca on està construït ens va deixar un tros de terreny d'un antic silo, aprofitant el seu propi forat vam aixecar-hi nosaltres mateixos una estructura per cobrir-lo.
El vam construir en dues fases, la primera durant l'estiu de l'any 2000 (la de les carrosses) i just a l'estiu següent vam acabar la segona fase (la de magatzem).
Els pilars estan fets amb vells pals de telèfon o electricitat, les bigues amb tubs metàl·lics resultants del canvi dels pous de reg, la superfície del teulat i parets està feta amb planxes d'acer i per aguantar les planxes entre biga i biga, hem utilitzat fustes de palets diversos.

Fase 1

S_Copy of 0.JPG (4677 bytes)       S_Copy of 1.JPG (5041 bytes)

S_Copy of 2.JPG (4882 bytes)       S_Copy of 3.JPG (5431 bytes)

S_Copy of carrossadinstaller.JPG (4963 bytes)   S_Copy of darrere.JPG (5319 bytes)

Fase 2

Fase2-B_th.JPG (3329 bytes)   Fase2-A_th.JPG (4297 bytes)

Els temporals d'hivern
El segon cap de setmana de novembre de 2001 una forta llevantada amb vents de més de 140 km/h va castigar el litoral català... i el nostre taller no en va quedar al marge... el diumenge 12/11, al matí, ens vam arribar a veure si hi havia hagut algun desperfecte al nostre taller... només sortir de casa ja vam veure que el vent havia bufat de debó doncs una branca havia caigut al mig del carrer...
En arribar al taller l'espectacle va ser encara pitxor... la meitat del lateral oest juntament amb part del seu sostre havia caigut... i no era tot... el vent havia aixecat la primera de les bigues de sobre la porta i l'havia llençat amb totes les seves planxes encara engaxades tres metres més enllà sobre el teulat... un pneumàtic que havíem posat el divendres sobre una de les planxes d'allà ara, no sé pas com, estava sobre les planxes que havien volat!... també teníem un forat de dimensions considerables al bell mig del teulat i altres més petits als dos laterals.
VentadaNov01-A_th.JPG (4170 bytes)   VentadaNov01-A2_th.JPG (3737 bytes)   VentadaNov01-B_th.JPG (3581 bytes)   VentadaNov01-C_th.JPG (3760 bytes)   VentadaNov01-D_th.JPG (4612 bytes)   VentadaNov01-E_th.JPG (3711 bytes)   VentadaNov01-F_th.JPG (4512 bytes)   VentadaNov01-G_th.JPG (4171 bytes)   VentadaNov01-H_th.JPG (4412 bytes)

L'any 2002 va ser relativament tranquil i la mare natura ens va deixar prou tranquils, però... al 2003 hi va tornar!
Una sorpresa desagradable d'última hora... just un mes abans de l'inici dels carnavals, una ventada de força molt inusual i provinent del nordoest (gens habitual per aquí), a més d'arrencar arbres de socarrel arreu, va ensorrar bona part del nostre taller.
Un cop molt fort, però, tot i els dies de feina perduts en la reconstrucció i alguna màquina destrossada, les carrosses i les disfresses van seguir endevant i van poder sortir normalment.

tramuntanada.JPG (31896 bytes)
Per aquí sota, en algun lloc, hi ha les nostres carrosses!